VRC Regioborrel circuit van Zandvoort


Met de toewijding van Max Verstappen

Bijna anderhalf jaar geleden kreeg Max Verstappen een stoel in het hoofdteam van Red Bull. De hele wereld was verbaasd dat de jonge Max de stoel kreeg en viel over het Red Bull management. Na de overwinning in Spanje waren vriend en vijand het er over eens: de overplaatsing door Red Bull was geniaal. Wat we na die tijd hebben gezien is Maximale toewijding. Een coureur die er vol voor gaat en die gedreven is tot Maximale inspanning.

Deze indruk had ik ook na de presentatie "Finance met vleugels" van Ewout van der Heijden RC, Finance Director Red Bull Nederland B.V., donderdag 15 juni 2017 in de VIP box van Red Bull op het circuit van Zandvoort. Een goed verhaal, gepresenteerd door een gedreven persoon van wie het commitment af spatte. Nu snap ik waarom Max past bij Red Bull en waarom het team de keuzes maakte zoals ze anderhalf jaar geleden heeft gedaan. Kortom, de missie “Red Bull gives wings to people and ideas” klopt ook intern.

In het verhaal van Ewout valt op dat Red Bull de regie voert over de hele keten. Niet afhankelijk zijn van distributeurs of retailers. Zelf de hele keten regisseren met een ploeg van jonge enthousiaste mensen. Werknemers die veel verantwoordelijkheden krijgen maar van wie ook toewijding en inzet wordt verlangd. Kortom, een goed verhaal van een goed bedrijf waar het leuk is om te werken. De toewijding is een deel van het succes.

Finance doet mee

Voor Finance valt op dat ze “mee doen”. Finance als geweten van de organisatie. Ze zijn er bij als beslissingen worden genomen en helpen de business om de regie te kunnen voeren. Of het nu gaat over het vaststellen en monitoren van de doelen of om het registreren van hoe de directe bonussen gecontroleerd en de uitgaven aan retailers geregistreerd worden, Finance doet mee en heeft een absoluut sturende rol.

Finance bij Red Bull klinkt als een geoliede machine die systemen gebruikt die alles omvatten. Een goed systeem met één waarheid op één plaats. De afspraken met klanten, de voorzieningen en de realisaties in een geïntegreerd systeem. Geen woud van Excels maar gewoon up-to-date informatie die beschikbaar is voor iedereen het nodig heeft. Door gebruik van BI kan er geaggregeerd en in detail geanalyseerd worden. Alles op basis van dezelfde eenduidige waarheid.

Met een kleine toegewijde club bewaakt Ewout de lange termijn rentabiliteit. Les van dit alles is dat het een kwestie van bouwen is. Ieder jaar moet het beter en ieder jaar wordt gestreefd naar een hogere efficiency. Voor het komend jaar staat de effectiviteitsmeting van Marketing op het programma. Voor de mensen in Finance worden nieuwe uitdagingen gezocht en geboden. Dikwijls ook buiten Finance.

Na dit vlammende betoog hebben we genoten van een goede borrel. Ook dat was klasse. Kortom, een geslaagde regioborrel. Met een doosje met alle Red Bull smaken onder de arm voldaan weer naar huis. Ewout, dank voor het goede verhaal en de fantastische bijeenkomst.

Peter-Jan van Ham, voorzitter VRC commissie Events

Reacties
Spelregels voor reacties
U heeft op onze website de mogelijkheid om te reageren op nieuwsberichten. Als u contact met de VRC wilt opnemen, kan dat beter per e-mail via vrc@vrc.nl of telefoon 020-3010312.

Wij hanteren voor reacties via de website een aantal spelregels die bedoeld zijn om een goede discussie te bevorderen. Onze website-redactie beheert reacties actief, zij plaatst uw reactie zo spoedig mogelijk online en behoudt zich het recht voor om bijdragen te weigeren of in te korten.

Niet ter zake doende inzendingen worden niet opgenomen, evenals bijdragen onder een valse naam, pseudoniem of bijnaam. Reacties mogen geen privégegevens van derden bevatten.

Door het insturen van uw reactie gaat u akkoord met deze regels. Over de toepassing ervan kunt u niet corresponderen.

Ontvang het laatste VRC nieuws. Geen spam maar alle updates die een RC niet mag missen.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.