De VRC krijgt haar eigen huis

Van de voorzitter

Naar een eigen huis

Na jaren op kamers te hebben gewoond bij de NBA gaat de VRC met ingang van 1 september a.s. haar eigen kantoor betrekken aan de Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam. Vlakbij de Arena, de A2 en een NS Intercity station.

Wij zijn druk bezig met de inrichting van het nieuwe VRC ‘clubhuis’: het wordt niet alleen een kantoor, maar we kunnen er onze bijeenkomsten, seminars en cursussen organiseren en de leden zullen makkelijk toegang hebben om daar met elkaar afspraken te maken, een kop koffie te drinken en tegelijkertijd actief te zijn voor de vereniging.

 

Gebouw 'Parijs' van HNK Arena. HNK Amsterdam Zuid Oost biedt variërende vergaderruimtes, kant-en-klaar en zelf in te richten kantoorruimtes en flexplekken.

Voor de bureaustaf zijn wij nieuwe disciplines aan het werven om met de bestaande medewerkers het kader te gaan vormen voor de transitie van de VRC naar een Nederlands Instituut voor Financieel Management.

Gelijktijdig werken wij aan de versteviging van de internationale positie van de registercontroller. Zijn wij recent lid geworden van de International Federation of Accountants (IFAC) en de International Group of Controlling (IGC), afgelopen maand heeft het bestuur een overeenkomst afgesloten met het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) dat niet alleen vaktechnische samenwerking behelst maar ook onze leden de optie biedt om door het afleggen van een schriftelijk examen over een Strategic Paper eveneens lid te worden van het Engelse CIMA. Hierdoor kan de registercontroller tevens de titel van Chartered Global Management Accountant (CGMA) voeren. Dit is een nieuwe, internationale titel die het CIMA samen met het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) voor haar leden heeft ingesteld.

Met deze overeenkomst voor een internationale titel komt de VRC tegemoet aan een lang gekoesterde wens van de leden die of in het buitenland of voor een internationale organisatie in Nederland werken en van internationale werkgevers in Nederland en daarbuiten, en ook van de universiteiten.

Zoals duidelijk wordt, werkt de VRC hard aan haar structuur en inhoud om de toegevoegde waarde voor de leden te vergroten.

Een volgende stap zal zijn om onze maatschappelijke relevantie te versterken door het financieel management als professie herkenbaar te profileren.

Maar intussen kunnen wij even pas op de plaats maken want de zomer is aangebroken. Daarom wens ik iedereen een ontspannen vakantie toe. Echter niet zonder allen te danken die zo actief zijn geweest voor de VRC in een periode van strategische heroriëntatie: onze staf en onze leden-vrijwilligers.

Henri van Horn

Reacties
Spelregels voor reacties
U heeft op onze website de mogelijkheid om te reageren op nieuwsberichten. Als u contact met de VRC wilt opnemen, kan dat beter per e-mail via vrc@vrc.nl of telefoon 020-3010312.

Wij hanteren voor reacties via de website een aantal spelregels die bedoeld zijn om een goede discussie te bevorderen. Onze website-redactie beheert reacties actief, zij plaatst uw reactie zo spoedig mogelijk online en behoudt zich het recht voor om bijdragen te weigeren of in te korten.

Niet ter zake doende inzendingen worden niet opgenomen, evenals bijdragen onder een valse naam, pseudoniem of bijnaam. Reacties mogen geen privégegevens van derden bevatten.

Door het insturen van uw reactie gaat u akkoord met deze regels. Over de toepassing ervan kunt u niet corresponderen.

Ontvang het laatste VRC nieuws. Geen spam maar alle updates die een RC niet mag missen.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.