Evenement

  • Evenementen
10 oktober 2019
Code Challenge VRC i.s.m. Rijksuniversiteit Groningen (VOL)

Deze bijeenkomst is vol. Je kunt niet meer aanmelden.

De Vereniging van Registercontrollers (VRC) en de EMFC-opleiding van de Rijksuniversiteit Groningen nodigen je uit voor de 10e editie van de interactieve ‘VRC Code Challenge':

Donderdag 10 oktober 2019 in Groningen van 15.30 tot 20.00 uur.

Dé gelegenheid om met jouw collega RC's te discussiëren over professioneel ethische kwesties. De VRC Code Challenge wordt wegens succes herhaald. Jij komt toch ook?

• Wanneer handel je "goed" als RC? 
• Wanneer doe je te weinig en wanneer teveel?
• Hoe ruim neem je jouw verantwoordelijkheid?

Wij organiseren dit seminar om de VRC Gedragscode (de Code) voor de Registercontroller (RC) meer tot leven te brengen. Je gaat in groepen aan de slag met een aantal door RC's zelf ingebrachte praktijkvoorbeelden. Uit deze voorbeelden blijkt in welke situaties de RC zoal wordt geconfronteerd met professioneel ethische vragen en kwesties. met name op het terrein van een van de vijf centrale waarden uit de Code: Professionaliteit, Objectiviteit, Deskundigheid, Integriteit en Geheimhouding (afgekort: PODIG). Na het analyseren van de voorbeelden in groepen wordt er "gechallenged'. Welke rol moet de RC spelen inzake integriteit?

​Op deze wijze wordt het verantwoordelijkheidsdomein van de Registercontroller ingekaderd. De sessie is sterk interactief, waarbij de praktijkvoorbeelden een centrale rol spelen. Op deze manier werken wij als professionals samen aan de ethiek van onze professie. 

Deelname is kosteloos, uitsluitend mogelijk voor RC's en beperkt tot 80 deelnemers.

Aanmelding:
Deze avond zal voor een deel in groepen per moreel onderwerp zijn ingedeeld. ​Je dient daarom bij aanmelding te kiezen voor een moreel onderwerp (voorkeur 1 en 2) dat je óf het meest aanspreekt óf dat het meest passend is omdat je bijvoorbeeld tijdens deze avond een situatie wilt bespreken die onder het desbetreffende onderwerp valt. Daarom vragen wij je nu alvast na te denken over professioneel ethische (morele) kwesties die je als RC binnen jouw eigen werkgebied tegenkomt (of bent gekomen).

Zoek een RC