Evenement

  • Evenementen
27 november 2019
VRC Regio Meeting Twente

Met het accent op de eigen regio en het eigen woon- en/of werkgebied, bieden de VRC regio meetings een uitgelezen gelegenheid voor de vereniging en de RC-leden om elkaar te ontmoeten. We zijn dan ook zeer verheugd je te kunnen uitnodigen voor de VRC Regio Meeting Twente, te weten bij de Koninklijke Grolsch Brouwerij N.V. te Enschede, op 27 november a.s.

Thema: “Risicomanagement is meesterschap”

Risicomanagement binnen organisaties is een breed begrip maar ook een typische term waar iedereen wel een beeld bij heeft. Alle ondernemingen worden geconfronteerd met onzekerheden, en de uitdaging voor het management is om vast te stellen hoeveel onzekerheid acceptabel is, terwijl er gestreefd wordt naar groeiende aandeelhouderswaarde.

Afhankelijk van de context en doelstellingen van de organisatie, het product, de dienst of het project betreft de basis de relevante risico's vaststellen, beoordelen en beheersen. Dit is een continue proces waarbij de organisatie voortdurend de verschillende stadia van risicomanagement doorloopt. Deze stadia komen in de organisatie op verschillende abstractieniveaus voor. Dit betekent dat strategische risico's en operationele risico's integraal dienen te worden benaderd. Maar hoe kan dit worden bewerkstelligd en hoe kan dit tevens leiden tot een betere strategie van de organisatie?

Sprekers
Henk Keizer zal vanuit zijn bestuurlijke bril zijn visie geven op risicomanagement en ingaan op deze vragen.

Henk Keizer is o.a. geruime tijd als directievoorzitter verbonden geweest aan Gerechtsdeurwaarders Groep Nederland (GGN) en heeft hier de landelijke fusie van lokale deurwaarderskantoren geleid. Hij heeft o.a. een master risicomanagement en is naast diverse adviesfuncties tevens lid van Raad van Toezicht van de masteropleiding Risicomanagement aan de Universiteit Twente. Vanuit zijn onderneming Opfico adviseert en begeleidt hij ondernemingen bij financiële en managementvraagstukken, overnames en fusies.

Bert Termijtelen en Anne de Lange zullen vervolgens ingaan op de praktijk van risicomanagement binnen Grolsch op het gebied van horecafinancieringen. De tak Commercial Finance is o.a. verantwoordelijk voor het verstrekken van kredietadvies bij horecafinancieringen en het beoordelen van financiering- en vastgoedtransacties. Hier dient altijd een afweging gemaakt te worden tussen risico en rendement. Ze zullen vertellen hoe Grolsch haar risicomanagement binnen Horecafinancieringen heeft ingericht en hoe dit in de jaren is ontwikkeld.

Bert Termijtelen, heeft als controller alle facetten van Grolsch gezien en is momenteel actief als Manager Credit & Real Estate Risk bij Grolsch Horeca. Binnen deze rol is hij o.a. verantwoordelijk voor het bewaken van de balans tussen rendement en risico’s van vastgoedtransacties en horeca financieringen binnen Grolsch. Daarnaast is Bert actief als lid van het verantwoordingsorgaan van het Grolsch Pensioenfonds. In het verleden heeft hij de functie van Productie- & Logistiek Controller vervuld en was hij nauw betrokken bij de financiële begeleiding van de bouw van de nieuwe brouwerij. Daarvoor heeft hij in de functie van Management Accountant `Economic value added (EVA)` ingevoerd.

Anne de Lange heeft haar RC titel in 2016 behaald aan de Rijksuniversiteit te Groningen en heeft daarnaast een master Business Administration. Ze is als (interim) business controller jarenlang actief geweest bij o.a. Wegener, Grolsch en Smurfit Kappa. Binnen Grolsch heeft ze diverse opdrachten uitgevoerd. Ze deed o.a. onderzoek naar horecafinancieringen binnen Grolsch en  ontwikkelde hiervoor een klantrisicomodel. Momenteel is ze werkzaam als business controller bij Coulisse te Enter.

Programma
13.30-14.00 uur               Inloop en ontvangst met koffie/thee en deelnemersregistratie
14.00-15.40 uur               Presentaties
15.45-17.15 uur               Brouwerij tour en afsluitend bier proeverij
18.00 uur                         Einde

Eigen vervoer
Kom je met de auto: voor een routebeschrijving klik je hier.

OV
Bus 62 vanuit Enschede Centraal richting de kerk in Usselo. Vanuit daar is de Brouwerij ongeveer 10-15 minuten lopen. Je loopt terug richting Enschede en gaat linksaf de Boekelosestraat in. De brouwerij ligt aan je rechterhand.

Kosten: You don’t have to bring your own wallet

Je bent van harte uitgenodigd voor deze interessante presentaties.

We hopen zoveel mogelijk van jullie te zien in Enschede op woensdag 27 november 2019: meld je aan!

U kunt zich tot één dag voor het evenement aanmelden.
Zoek een RC