Webinar

Annual update VU RC-Alumnivereniging: lezing over cybersecurity

By maart 2, 2022maart 3rd, 2022No Comments

De RC-alumnivereniging van de VU nodigt haar alumni uit voor de Annual Update. De annual update (3 PE-punten) vindt plaats op 17 maart van 18:00-21:30 uur, via een livestream.

Het programma

Traditiegetrouw is er een welkom van de voorzitter van de alumni vereniging Yolanda Schakel en een update van de VU RC opleiding door Bert Steens. Vervolgens hebben we drie sprekers bereid gevonden vanuit de IT audit-opleiding om een lezing rondom het thema Cybersecurity te verzorgen.

Over de lezing

IT controls (cyber security) is een interessant onderwerp en is een recente aanvulling op het RC curriculum. Digitale veiligheid is cruciaal in het bedrijfsleven. Wat als geld verdwijnt naar verkeerde rekeningen? Wat als de website wordt gehackt of niet meer functioneert? En wat als vertrouwelijke informatie het bedrijf uitlekt? Dat kost niet alleen geld, maar ook de reputatie staat op het spel.

Abbas Shahim (hoogleraar IT-auditing en directeur van de RE-opleiding) zal de lezing inleiden, waarna Mirna Bognar (Information and Technology Risk Expert bij ING) een presentatie geeft over Digital resilience, wetgeving en informatie als een asset. Vervolgens zal Raymond Bierens (onderzoeker, strategisch adviseur en voorzitter van de stichting Connect2Trust) op de praktische en technische kant in gaan. De avond wordt afgesloten met een case.

Aanmelden

Dit event is exclusief voor RC alumni’s van de VU. Aanmelden kan tot en met 3 maart via de besloten Linkedin Group voor VU RC alumnis, of via het FEWEB secretaraat aan de VU. We hebben 300 plaatsen, maar het animo voor de alumni-events ligt hoog. Wacht dus niet te lang met inschrijven