Cursus: Ethiek en Internationale Cultuurverschillen

Nederlandse financials opereren steeds vaker in een internationale context. Daar hebben zij al snel te maken met de moraal van andere culturen. Ze zijn niet onvoorbereid, zij hebben enige ervaring en ze kennen de gedragscode van hun beroep. Ze hebben ook hun eigen ideeën over moreel verantwoord handelen en hebben die soms ook in intervisies besproken. Toch kan het ethisch zeer verrassend zijn opeens te werken in een volstrekt ander culturele context. Of dit nu in Afrika, Azië of Zuid-Amerika is. Of relatief dichterbij in Australië, Noord-Amerika, of ‘gewoon’ in Europa is..

In deze workshop verkennen we wat er voor financials across cultures allemaal moreel speelt. Tussen welke morele waarden en normen treden spanningen op? Hoe verschillen de morele perspectieven per cultuur? Wat betekent verantwoordelijkheid en professioneel handelen in deze context? Dat kan ook persoonlijk worden en dus staat vertrouwelijkheid voorop. De deelnemers committeren zich aan de afspraken: Een ieder komt aan bod en Alles wat wordt besproken, blijft onder ons!

Docent
Dr. Rob van Es is als consultant cultuur, ethiek en politiek werkzaam bij publieke als niet-publieke organisaties. Hij heeft meerdere boeken geschreven over ethiek in en tussen organisaties en was drie jaar lid van de Commissie Handhaving en Ethiek van de VRC.

Kosten
Leden: € 595,-
Niet leden: € 695,-

Waar en Wanneer?

Datum:
24 november 2022

Tijd:
09:00 – 17:00

Locatie:
Van der Valk Hotel Breukelen

PE-Punten:
8

Bekijk cursus