Cursus: Externe verslaggeving Crypto en Non-Fungible Tokens

Uw klanten zijn er al mee bezig, of volgen de ontwikkelingen op de voet van crypto-valuta en Non-Fungible Tokens. Maar hoe vinden deze ontwikkelingen hun weerslag in de jaarrekening in Nederland? Op het eerste gezicht lijkt het allemaal gemakkelijk maar denk bijvoorbeeld alleen al bij de verwerking van crypto-valuta aan de verschillende rollen die uw organisatie daarbij kunnen hebben.

Zijn ze een miner, belegger of doen ze aan day traden? Of handelen ze in Bitcoin futures? Begint uw organisatie een platform? Geeft de organisatie zelf (binnenkort) een munt uit, een zogenaamde ICO en op welke van de drie manieren is die dan gewaardeerd? Zijn alle munten vergelijkbaar? Wat zijn de gevolgen van de overdracht van cryptografische activa voor diensten door derden? En als een personeelslid een aantal tokens krijgt als personeelsbeloning, op welke wijze komt dat dan tot uiting in de jaarrekening? Andere organisaties zijn bezig met het ontwikkelen of kopen van NFT’s, hoe wordt dat verwerkt in de jaarrekening? Hoe zit het met de waardering?

De antwoorden hierop zullen inhoudelijk in deze onlinecursus worden besproken. Deelnemers hoeven geen voorkennis over blockchain, crypto’s en nft’s te hebben.

Docent
Drs. Stefan Betting RA is eigenaar van PROFEDA, een organisatie gericht op educatie en advies van controllers en accountants.

Kosten
Leden: € 295,-
Niet leden: € 395,-

Waar en Wanneer?

Datum:
28 september 2022

Tijd:
10:00 – 14:30

Locatie:
Online

PE-Punten:
4

Bekijk cursus