Financiële Top Cyclus 2022: Marilieke Engbers

Deze jaarlijkse cyclus, die bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur gevolgd door een diner, biedt een unieke verdieping voor Registercontrollers met eindverantwoordelijkheid in het financieel management.

Tijdens de bijeenkomsten kunt u van gedachten wisselen met experts op verschillende gebieden. In een ontspannen sfeer doet u inzichten op en kunt u netwerken met uw collega’s uit de top van het financieel management.

In deze reeks gaan we in op:

  • Uitdagingen en kansen op het gebied van HR, zoals teambuilding en generatieverschillen.
  • Het spanningsveld tussen economie en milieu.
  • Hoe kunstmatige intelligentie een geweldige bondgenoot kan zijn om cybercriminaliteit te voorkomen en te bestrijden.
  • De ‘liquid society’: hoe je als organisatie kunt omgaan met de uitdagingen van een veranderende tijdsgeest.
  • Hoe we de besluitvorming en de spreekcultuur in de bestuurskamer kunnen verbeteren.

Waarom de VRC Financial Top Cyclus? 

De Financiële Top cyclus is een programma op maat met twee doelen. Het eerste doel is om handvaten te geven en vakkennis te vergroten. Het tweede doel is het helpen bouwen van een goed netwerk van collega’s in het hoger financieel management in een vertrouwelijke sfeer.

De Financiële Top cyclus helpt u nieuwe paden te ontdekken, verder te denken dan de gevestigde orde en door het onbekende te navigeren met scherpere ideeën en betere instrumenten. We bieden u een leerzaam en vruchtbaar podium waar u in een vertrouwelijke sfeer met gelijkgestemden van gedachten kunnen wisselen.

Sprekers en thema’s

De cyclus start in juni en biedt een boeiende en gevarieerde line-up van sprekers. De data en sprekers zijn:

  • Dinsdag 14 juni    Thijs Launspach MSc. (Millennials & arbeidsmarkt)

Thijs Launspach is psycholoog, trainer en bestseller-auteur. Hij is stress-expert en expert op het gebied van millennials en hun twijfels, hun mindset en hun uitdagingen op de arbeidsmarkt.

  • Woensdag 6 juli      Mathijs Bouman PhD (Economie & milieu/duurzaamheid)

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur.

  • Dinsdag 13 september    Farid Tabarki (Transformatie naar een ‘vloeibare samenleving’ & de effecten voor organisaties)

Farid Tabarki doet als trendwatcher onderzoek naar de veranderende tijdsgeest en ontwikkelingen die de samenleving veranderen. De uitdagingen van de ‘vloeibare samenleving’ staan hierbij centraal.

  •   Dinsdag 11 oktober    Marilieke Engbers (Boardroom-cultuur)

Marilieke Engbers heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur in leiderschap, cultuur en leren en veranderen. Zij ontwikkelde een methode die de besluitvorming en spreekcultuur in de boardroom verbetert.

  • Dinsdag 29 november      Mary-Jo de Leeuw (Kunstmatige intelligentie & cyber security)

Mary-Jo de Leeuw, cyber security- en tech-expert, is oprichter van de denktank Internet of Toys en de Women in Cyber Security Foundation.

De vijf bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Green Village (Blokhoeve 7, 3438 LC Nieuwegein).

Opzet van het programma
17.30    Ontvangst
18.00    Lezing met aansluitend vragen & discussie
20.00    Diner
21.30    Einde

Kosten
De kosten voor de Financiële Top Cyclus bedragen (vijf bijeenkomsten incl. de diners) € 575. De VRC kent aan elke module van de Financiële Top Cyclus 2 PE-punten toe. Voor de gehele cyclus krijgt u dus 10 PE-punten.

Informele setting

De opzet van deze cyclus is om periodiek kennis te delen met een vaste groep van 40 tot 45 collega’s op executive niveau in een informele setting. Het aantal deelnemers is daarom beperkt. Om het intieme karakter van dit netwerk te waarborgen, gaan we dan ook uit van uw aanwezigheid bij (het merendeel van) de bijeenkomsten.

Aanmelden
Het is helaas niet meer mogelijk om voor deze Financiële Top cyclus in te schrijven, aangezien deze reeds is gestart en vol is. Hebt u interesse in een volgende Financiële Top cyclus? Stuur dan een mail naar vrc@vrc.nl

Waar en Wanneer?

Datum:
11 oktober 2022

Tijd:
17:30 – 21:30

Locatie:
Green Village, Nieuwegein

PE-Punten:
2, in totaal 10