VRC Finance Academy

Cursus: Blockchain in de organisatie

  • Waarom Blockchain Organiseren? Perspectief op Nieuw Organiseren.
  • Welke problemen kunnen we ermee oplossen?
  • Wat is Blockchain Organiseren?
  • Domeinen: fintech, organisatie van werk, overheid, supply chain, etc.
  • Functie: identity management, documenten, smart contracts
  • Mogelijkheden: strategie en kansen van blockchain benutten
  • Toepassen: blockchain implementeren en organiseren
  • Aanpak: projectmethoden, eerste stappen. Hoe begin ik morgen een project?
Blockchain in de organisatie

Blockchain geeft een nieuwe kijk op bestaande business modellen en organisatievormen. Volgens het World Economic Forum is Blockchain dan ook één van de 7 technologieën die (nu al) een disruptieve impact heeft in verschillende sectoren. Blockchain Organiseren is een hernieuwde uitvinding van management. Het gaat over de inbedding van een disruptieve technologie (Blockchain) in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics).

Deze masterclass gaat over de mogelijkheden van Blockchain voor de organisatiestrategie en hoe Blockchain beheersmatige oplossingen biedt. Maar ook, hoe kan de organisatie deze nieuwe technologie zo snel mogelijk functioneel omarmen en de strategische positie van de organisatie versterken?

Werkwijze
De masterclass is een uitwisseling van zowel theorie en concepten als praktische ervaringen, best practices en toepassingen in het (internationale) werkveld. De docent gebruikt hands-on praktijkcasuïstiek en voorbeelden. Deelnemers ontvangen tijdens de Masterclass het boek ‘Blockchain Organiseren voor Managers: management als innovatie opnieuw uitgevonden’.

Voor wie
Je bent Business of Corporate Controller, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docent
Paul Bessems is de docent van deze masterclass. Hij is een internationaal spreker, blockchain consultant en (co-)auteur van verschillende managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten bij nieuwe organisatietechnologieën zoals blockchain. Hij is een expert op het gebied van Blockchain Organiseren. Hij helpt organisaties bij de transitie: ‘Van bedrijf naar netwerkorganisatie’ en met de vraag: ‘Wat betekent Blockchain Organiseren, hoe kan ik het gebruiken (en hoe niet) en hoe kunnen we ermee starten?’
Lees ook het artikel van Paul Bessems, Blockchain, naar een gedeelde werkelijkheid.
Of beluister de Podcast met Paul Bessems.

Praktisch
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

Voor vragen
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

PE-uren 7
Ledenprijs € 595 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 595 (vrij van BTW)
Start: 9.00 uur, Einde: 17.00 uur
Groep Startdatum
7 november 2019
AMSTERDAM Inschrijven
07-11-2019