VRC Finance Academy

Cursus: CIMA Exam Course

  • Een goede voorbereiding op het maken van het CIMA Strategic Case Study Exam.
  • Oefenen met het analyseren van complexe casuïstiek en helder en
    logisch de juiste oplossing beargumenteren bij het maken van het examen.

"The lecturer is very to the point. It's never to much trouble to explain."

"This course certainly helped me through the exam!"

CIMA Exam Course

Ben je Registercontroller (RC) en wil je werken aan je internationale erkenning in het vakgebied? Dit is mogelijk door je aanvullend te kwalificeren met de titel Chartered Global Management Accountant (CGMA). Als VRC-lid krijg je vrijstelling voor 13 van de 14 examens om deze wereldwijd gebruikte CGMA titel te behalen. Dit is het resultaat van de overeenkomst tussen de VRC en het Britse Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) die in juni 2017 door beide partijen is ondertekend.

Voor het behalen van de titel CGMA, hebben VRC-leden vrijstelling voor alle CIMA examens, behalve één. Een gedegen voorbereiding op dit resterende examen is noodzakelijk en vergt aandacht en tijd. Met de CIMA Exam Course van de VRC brengt je je kennis en vaardigheden op een goed niveau om je slagingskans te vergroten.

Inhoud 
De CIMA Exam Course is een intensieve examentraining van 6 lesdagen en is volledig in het Engels.
Zodra je inschrijft, ontvang je drie boeken inclusief de revision cards over de onderwerpen van het CIMA Strategic Case Study Exam (Strategic Management, Risk Management en Financial Strategy). Deze theorie dien je al te hebben doorgenomen voorafgaand aan de cursus. Ook ben je na het volgen van de course de nodige tijd kwijt aan zelfstudie om op het examen voor te bereiden. Tijdens de cursus wordt de casus voorbereid en uitgebreid beoefend die u ook op het eerstvolgende examen krijgt. We raden daarom aan om alleen de cursus te volgen die voorafgaat aan het examen waaraan je wil deelnemen. Mocht je desondanks niet slagen voor dit examen, dan mag je kosteloos naar de cursus (of een deel daarvan), om goed voorbereid te zijn op de nieuwe casus van de herkansing.
Tijdens de cursus en daarna maak je tevens een tweetal proefexamen. De uitkomsten van het proefexamen, inclusief  individuele feedback, worden tijdens en na de cursus in detail besproken.

Werkwijze
Voor het afleggen van het Strategic Case Study Exam zijn minimaal 3 jaar werkervaring in Management Accounting en een aanbevelingsbrief van de VRC vereist.
Het CIMA Strategic Case Study Exam bestaat uit drie onderdelen; Strategic Management, Risk Management en Finance Strategy. Van de kandidaat wordt verwacht te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om complexe casuïstiek te analyseren en helder en logisch de juiste oplossing te beargumenteren. De aanvraag voor het examen dien je zelf bij CIMA te regelen. Hieraan zijn additionele kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.cimaglobal.com/VRC.

Voor meer gedetailleerde informatie over CIMA en het behalen van de CGMA titel, lees de FAQ.

Voor wie
De CIMA Exam Course is voor leden van de VRC die zich aanvullend willen kwalificeren met de internationaal erkende CGMA titel.

Docent
David Harris is een zeer ervaren docent en management consultant. Hij doceert al jaren voor CIMA en heeft een reputatie als een van de meest gerenommeerde docenten binnen het CIMA netwerk.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 2.495 (vrij van btw). Dit bedrag is inclusief lesmaterialen en catering gedurende de cursus.
Dit bedrag is exclusief de kosten aan CIMA voor het maken van het examen. De aanvraag en betaling voor het examen dien je zelf te regelen. Meer informatie hierover vindt je op www.cimaglobal.com/VRC.

Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.

Voor vragen
VRC Finance Academy
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 00

PE-uren 42
Ledenprijs € 2.495 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 2.495 (vrij van BTW)
Start: 9.00 uur, Einde: 17.00 uur
Groep Startdatum
29, 30, 31 oktober, 12, 13 en 14 november 2020
AMSTERDAM Inschrijven
29-10-2020