VRC Finance Academy

Cursus: Data Analytics voor financials

  • Introductie in de concepten van Self-service Business Intelligence
  • Het 5 lagen BI model
  • Power Pivot, alles over tabellen, relaties, berekeningen en presentatie
  • Power Query wordt gebruikt voor ETL (Extract, Transform and Load), om tabellen aan te passen aan het model
  • Strategieën om verschillende tabellen te combineren
  • Dashboards presenteren in de cloud met Power BI

"Henk Vlootman is een zeer deskundige autoriteit op het gebied van Excel en Power BI."

"Wat erg waardevol was, is het inzicht in het onderscheid en de overeenkomsten tussen Excel en Power BI en de link met Power Query en Power Pivot."

Data Analytics voor financials

Financiële data koppelen aan business data brengt vernieuwende inzichten en anders vormgegeven, waardevolle informatie voor de organisatie. Dwarsdoorsneden en vraagstukken, die in het verleden niet aan de orde waren, komen met de hedendaagse technieken binnen handbereik. De mogelijkheden zijn onbegrensd, maar moeten wel voldoen aan specifieke eisen. Welke analyses brengen het gewenste inzicht en hoe gaat u om met de daarbij horende criteria?

De cursus Data-analyse en BI voor financials is een programma waarin u de noodzakelijke conceptuele inzichten opdoet. Daarnaast ervaart u, op een praktische manier, het werken met Business Intelligence.

Werkwijze
De meeste finance en business managers werken met Excel voor hun rapportages. De nieuwe ontwikkelingen heten Power Query en Power Pivot. Naast Excel, ondersteunen ook Power BI en SQL Server Analyse Services deze toepassingen. Tijdens de cursus maken we gebruik van de Self-service BI gereedschappen van Microsoft. We werken met Excel 2016 en Power BI desktop. U krijgt daarvoor tijdens de training de beschikking over een laptop.

Voor wie
U bent Business of Corporate Controller, Accountant in Business, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docent
Henk Vlootman, consultant en docent Business Intelligence en Data Analytics en onderscheiden als ‘most valuable professional’ van Microsoft in Excel en data platforms.

Praktisch
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

Heeft u vragen?
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

PE-uren 14
Ledenprijs € 995 (vrij van BTW)
Niet ledenprijs € 1.095 (vrij van BTW)
Start: 9.00 uur, Einde: 17.00 uur
Groep Startdatum
25 november & 2 december
AMSTERDAM Vol
25-11-2019