Cursus

Ethiek en morele besluitvorming (locatie: Amsterdam)

Als finance professional neemt u regelmatig besluiten die ook een morele dimensie kennen. Soms staat die morele dimensie zelfs centraal. Dan wordt het wel spannend, want wat besluit u nu precies en waarom? Valt dat achteraf ook uit te leggen aan uw collega’s op het werk, aan uw vakgenoten,  en eventueel aan de klachtencommissie?

Deze cursus levert een systematische manier van morele besluiten nemen. Met ruime aandacht voor de nieuwe VRC Gedragscode en een case uit uw eigen praktijk.

Leden van de NBA betalen eveneens de ledenprijs. U kunt zich aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat u lid bent van de NBA.

Inhoud

  • Ethiek: basisbegrippen, modes en misverstanden
  • De nieuwe VRC Gedragscode en moresprudentie
  • Het model voor morele besluitvorming met oefencases
  • Een case uit eigen ervaring uitwerken, aanleveren en bespreken
PE-uren
14
Taakgebied
Professionele Ethiek
Data
20 september 2019
Begin
09:00
Einde
17:00
Locatie
VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Leden prijs
€ 995 (vrij van btw)
niet Ledenprijs
€ 1095 (vrij van btw)

Werkwijze
De cursus bestaat uit twee dagen. Tijdens de eerste dag krijgt u interactieve colleges over ethiek en de toepassing van de VRC Gedragscode. U ontvangt een exemplaar van het Werkboek. Het model voor morele besluitvorming. Dit model wordt uitgelegd en er zijn oefencases. Na de eerste dag gaat u met deze inzichten en het model aan de slag met een case uit uw praktijk. Op de tweede dag maakt u een korte toets over de stof van de eerste dag en er is een college over de verschillen tussen het ethisch en juridisch perspectief. Daarna worden alle individuele cases besproken in de vorm van geleide intervisie. De deelnemers committeren zich aan de afspraken: Een ieder komt aan bod en Alles wat wordt besproken, blijft onder ons!

Voor wie
U bent Business of Corporate Controller, Accountant in Business, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docent
Dr. Rob van Es is als consultant cultuur, ethiek en politiek werkzaam bij publieke als niet-publieke organisaties. Zijn leerboek Professionele ethiek. Morele besluitvorming in organisaties en professies  (2011) werd onder professionals goed ontvangen. Het Werkboek is daar van afgeleid. Hij was drie jaar Ethiek lid van de Commissie Handhaving en Ethiek van de VRC en werkte mee aan de nieuwe Gedragscode. Tevens is hij parttime universitair docent Organisatiefilosofie bij de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.
Lees ook het artikel: Via de VRC gedragscode naar professionele ethiek.

Praktische informatie
Datum: 20 september en 8 oktober 2019, van 9.00 tot 17.00 uur
Aan deze cursus is ongeveer 8 uur aan zelfstudie verbonden.
Locatie: VRC Amsterdam
Parkeren is gratis
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.

Heeft u vragen?
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

Inschrijven
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Uw gegevens
Uw privé adres
Uw contact gegevens
Uw organisatie
Uw factuurgegevens
Extra