Cursus

Financiële functie 2.0 (Loc: Eindhoven)

Mede door technologische ontwikkelingen verandert er veel binnen de financiële functie van ondernemingen en instellingen. Traditionele rollen lijken eenvoudig over te nemen door snel lerende softbots die ook nog eens geen fouten maken en nooit ziek zijn. Laat diezelfde robots los op een berg data en ze voorspellen de toekomst. Voor de ene financial een lonkend perspectief, voor de ander een gruwel dat hij/zij met afschuw op zich af ziet komen.

Zoals altijd is de werkelijkheid genuanceerder en komt er meer kijken bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de financiële functie dan simpelweg digitaliseren en robotiseren. Voorsorteren op ontwikkelingen, je positie bepalen en een roadmap voor de toekomst opstellen is in zekere zin een ‘must’ wil je niet onaangenaam verrast worden.

Doelstelling
Dit programma helpt je bij het scherp krijgen van je visie, laat je ontdekken waar je financiële functie staat in haar ontwikkeling en reikt je bouwstenen aan voor ‘de roadmap’ om tot een financiële functie 2.0 te komen.

Inhoud

  • Wat is de ambitie van de financiële functie;
  • Waar bestaat de ‘professional value added’ uit;
  • Waar staat de financiële functie in haar ontwikkeling;
  • Wat zijn de uitdagingen en hoe/waar helpen automatiseringsoplossingen;
  • Wat is de impact op processen, systemen maar vooral de mens;
  • Wat voor ontwikkelstappen moeten we zetten en vooral hoe;
  • Hoe kom ik tot een ‘smart roadmap?
PE-uren
14
Taakgebied
Strategie & Verandermanagement
Data
09 december 2019
Begin
09:00
Einde
17:00
Locatie
Eindhoven
Leden prijs
€ 995 (vrij van btw)
niet Ledenprijs
€ 1.095 (vrij van btw)

Werkwijze
Met behulp van een matrix benadering zetten we de vijf rollen van de financiële functie in het perspectief van concrete doelstellingen per rol, wat dit betekent voor de kwaliteit van mensen, processen en informatievoorziening en welke methoden en technieken ons ook echt kunnen helpen. Omdat ook cultuur daarin een veel onderschatte en sterke spelbepaler is, komt ook ‘veranderagentschap’ uitgebreid aan bod.

Voor wie
Je bent Business of Corporate Controller, Accountant in Business, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of in ander opzicht betrokken bij de ontwikkeling van de financiële functie. Voor deelname is van belang dat je de eigen situatie kunt inbrengen.

Docent
Drs. Jan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert op het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning.

Praktische informatie
Data: 9 en 16 december 2019, van 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: Eindhoven
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.

Heeft u vragen?
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

Inschrijven
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Uw gegevens
Uw privé adres
Uw contact gegevens
Uw organisatie
Uw factuurgegevens
Extra