Cursus

Hacking voor financials (locatie: Amsterdam)

Het lijkt steeds vaker mis te gaan. In de media duiken inmiddels bijna dagelijks verhalen op van datalekken of verstoringen in de dienstverlening als gevolg van cyberaanvallen. Organisaties riskeren daarmee niet alleen de publieke schandpaal, maar ook een beschadigd klantvertrouwen en mogelijk zelfs forse boetes. Zorgwekkend is dat organisaties vaak niet in staat blijken zich optimaal te wapenen tegen deze vorm van misdaad.

Tijdens deze training leert u zelf de basisbeginselen van hacken. Daarnaast wordt u basiskennis voor het op een gecontroleerde wijze uitvoeren van penetratietesten aangereikt. U leert tijdens de training hoe deze wereld van hacking en cyber security in elkaar steekt en wat u eraan kunt doen om de informatie-infrastructuur van uw organisatie tegen cyberaanvallen te beschermen.

Ervaring van een deelnemer: "Bijzonder onderwerp voor RC maar daarom niet minder relevant. Meer inzicht gekregen in de kwetsbaarheden in de informatievoorziening van een organisatie. Cursusleiders waren goed op elkaar ingespeeld waarbij een de algemene context / rode draad behandelde en de andere voor de diepgang zorgde."

Lees ook: 10 tips voor een veiligere internetomgeving

Leden van de NBA betalen eveneens de ledenprijs. U kunt zich aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat u lid bent van de NBA.


Inhoud

  • Wat is hacking?
  • Hoe voeren hackers cyberaanvallen uit?
  • Hoe voeren specialisten penetratietesten uit?
  • Hoe kunt u als financal de organisatie helpen zich te wapen tegen hacking?
  • Hoe kunt u als financial uw kennis ten aanzien van hacking en cyber security voortdurend onderhouden en verbreden?
PE-uren
7
Taakgebied
Finance & IT
Data
29 oktober 2019
Begin
09:00
Einde
17:00
Locatie
VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Leden prijs
€ 595 (vrij van btw)
niet Ledenprijs
€ 695 (vrij van btw)

Werkwijze
De training begint met een uiteenzetting van belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van hacking en cyber security. Vervolgens gaat u zelf, onder deskundige begeleiding en binnen een gesimuleerde omgeving, hacken. Hiermee ervaart u wat hacking daadwerkelijk is. Hierna volgt een demonstratie van een penetratietest. Ook wordt u kennis aangereikt waarmee u de informatieinfrastructuur van uw organisatie kunt helpen beschermen.

Bij deelname aan de training ontvangt u kosteloos de bij de training gebruikte software, waarmee onderzoek gedaan kan worden naar mogelijke kwetsbaarheden. Daarnaast ontvangt u materiaal (best practices) dat kan dienen als referentiekader bij het inrichten, optimaliseren en toetsen van de procesgang rondom cyber security.

Voor wie
U bent Business of Corporate Controller, Accountant in Business, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance. Vergevorderde IT-vaardigheden zijn niet vereist. De training is niet bedoeld om u om te scholen tot security specialist, maar beperkt zich tot het aanreiken van een aantal belangrijke basisinzichten.

Docenten

  • Jan Hendrikx is ondernemer op het gebied van technische informatiebeveiliging
  • Björn Walrave is zelfstandig gevestigd organisatieadviseur, docent, trainer en coach en daarnaast redactielid van Audit Magazine

Praktische informatie
Datum: 29 oktober 2019, van 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Parkeren is gratis
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.

Heeft u vragen?
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

Inschrijven
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Uw gegevens
Uw privé adres
Uw contact gegevens
Uw organisatie
Uw factuurgegevens
Extra