Cursus

Interne beheersing met Soft Controls (loc: Amsterdam)

Een goede balans tussen hard en soft controls is belangrijk voor de interne beheersing van een organisatie. Naast alle formele controls, spelen soft controls een grote rol bij bijvoorbeeld de beheersing van incidenten in het budgetteringsproces, het vroegtijdig inzichtelijk maken van mogelijk extra kosten of het stimuleren van een integer forecastingssysteem. Maar hoe heeft u voldoende zicht op de kwaliteit van soft controls? En hoe kunt u deze op een effectieve manier inzetten?

Tijdens deze masterclass behandelen we de theorie en best practices uit de praktijk van het sturen, beheersen en meten van prestaties in de organisatie een optimale verhouding tussen hard en soft controls. Hoe zorgt u ervoor dat soft controls een belangrijk onderdeel uitmaken van de organisatie? Wat is uw rol als business partner bij het integreren van soft controls?

Leden van de NBA betalen eveneens de ledenprijs. U kunt zich aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat u lid bent van de NBA.

Inhoud

  • Wat is het belang van soft controls?
  • Wat is een model voor soft-controls?
  • Wat is de juiste balans tussen hard en soft controls (in de organisatie en op procesniveau)?
  • Hoe komt de organisatie met soft controls (beter) in control?
  • Monitoren en rapporteren over soft controls
  • Implementatie van een soft controls systeem en de rol van de finance business partner
PE-uren
14
Taakgebied
Performance Measurement & Management Control
Data
20 mei 2019
Begin
09:00
Einde
17:00
Locatie
VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Leden prijs
€ 995 (vrij van btw)
niet Ledenprijs
€ 1.095 (vrij van btw)

Werkwijze
Tijdens de eerste dag van deze masterclass wordt de theorie en modellen van soft controls besproken. Onderdeel van deze dag is een gastspreker, die vanuit de praktijk ingaat op hoe interne beheersing en soft controls met elkaar in relatie staan. Na de eerste dag gaat u middels een opdracht zelf aan de slag met het uitbouwen van een soft controls model voor uw organisatie. De terugkomdag heeft het karakter van een interactieve workshop waarin de uitgebouwde modellen worden besproken. Vervolgens zal in de vorm van een intervisiediscussie de persoonlijke rol, de rol van finance en de integratie met de organisatie worden uitgediept. Hierbij wordt ook ingegaan op de uitdagingen die worden ervaren bij het implementeren van een soft controls systeem.

Voor wie
U bent Business of Corporate Controller, Accountant in Business, Manager Finance & Control, financieel directeur / CFO of managers op het gebied van Risk, Governance & Compliance.

Docenten
Prof. dr. Muel Kaptein is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en partner bij KPMG. Hij ontwikkelde een organisatie-kwaliteitmodel voor het bepalen van de mate van aanwezigheid van soft controls in de organisatie.
Pamela de Maaijer is Senior Manager bij KPMG Risk Consulting, gespecialiseerd in risicomanagement (inclusief soft controls) en internal audit, en veelgevraagd discussieleider en dagvoorzitter.
Marieke Broeders is Manager bij KPMG Risk Consulting, Registercontroller en heeft veel ervaring met het implementeren, verder professionaliseren en auditen van soft controls.

Praktische informatie
Datum: 20 mei 2019, van 9.00 tot 17.00 uur
Terugkomdag: 17 juni 2019, van 9:00 tot 17:00 uur
Locatie: VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.

Heeft u vragen?
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

U kunt zich tot één dag voor het evenement aanmelden.