Cursus

Leidinggeven aan een (project)team

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor financials met eindverantwoordelijkheid is mensen vinden, binden, boeien en laten groeien en bloeien om de doelen van de organisatie te bereiken. Dit is een lastige opgave in een context waarin de rol van finance verandert en toenemende techniek in databeheer en processen een andere samenstelling en aansturing van teams vraagt. Daarnaast zijn denkbeelden over leidinggeven sterk aan verandering onderhevig. Wat is leidinggeven anno nu en welke rolopvatting en gedragingen vraagt de huidige dynamiek van professionals?  

Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. U kunt zich aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat u lid bent van de NBA.

Tijdens deze masterclass staat specifiek het leidinggeven aan een team centraal. Er wordt aandacht besteed aan veranderende denkbeelden over leidinggeven. Leidinggeven in hiërarchische, lineaire organisatiestructuren passeert de revue om daarna te kunnen verdiepen naar leidinggeven en de bijbehorende mindsets en gedragingen in modernere elastische en platte organisatiestructuren. Ook wordt duidelijk wat de succes- en risicofactoren zijn van zelforganiserende teams en holocratische organisatiestructuren. Het managen van mensen en processen ten behoeve van  de bedoeling van de organisatie staat centraal. Daarnaast gaat het over de vraag hoe je individuele medewerkers en teams kunt laten bruisen van de energie. Want medewerkers die hun werk met hun handen doen kosten evenveel als mensen die hun werk daarnaast ook met hart en ziel doen. Het mooiste is daarom om een team samen te stellen en/of te managen waarin de gezamenlijke doelstellingen zo aanpreken, dat iedereen in de organisatie hetzelfde wil, namelijk toewerken naar de missie van de organisatie. Als medewerker, als team, en als leidinggevende.

Hoe u dat voor elkaar krijgt, leert u in deze tweedaagse masterclass.
 

PE-uren
14
Taakgebied
(Persoonlijk) leiderschap
Data
15 november 2019
Begin
09:00
Einde
17:00
Locatie
VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Leden prijs
€ 1295 (vrij van btw)
niet Ledenprijs
€ 1495 (vrij van btw)

Inhoud

  • Leidinggeven anno nu, de nieuwe uitdagingen en verwachtingen
  • Reframen van leiderschap, van verticaal naar horizontaal
  • Teamsamenstelling en -balans
  • Talent behouden, talent ontwikkelen, wanneer wel en wanneer niet (!) investeren
  • Inzichtelijk maken van het rendement op investeringen in talent
  • Leidinggeven aan verschillende generaties
  • Leidinggeven als vak en de leider als rolmodel

Werkwijze
Leidinggeven aan een (project)team is een interactieve hoogwaardige masterclass van twee dagen. Het programma is een praktische vertaling van academische kennis en inzichten over leiderschap en talentmanagement. U leert hoe u effectief en wetenschappelijk verantwoord leiding kunt geven aan  een team. Er is daarbij veel ruimte om uw eigen casuïstiek in te brengen als praktijksituatie. Door oefeningen en groepsopdrachten wordt u zich bewust van uw eigen leiderschap en leert u hoe uw rol als leidinggevende nog beter kunt vervullen ten behoeve van het team en de organisatie.

Voor wie
U heeft een senior positie in uw organisatie met bijbehorende verantwoordelijkheden en u geeft leiding aan een (project)team van professionals op het gebied van Finance, Control, Risk, Governance en/of Compliance.

Docent
Prof. dr. Lidewey van der Sluis is internationaal expert, spreker, hoogleraar en auteur op het gebied van strategisch talentmanagement en leiderschap.

Praktische informatie
Datum: 15 en 22 november 2019, van 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: VRC Finance Academy, Burgemeester Stramanweg 105 in Amsterdam
Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.

Heeft u vragen?
VRC Finance Academy
Drs. Bianca van den Brink
E-mail: financeacademy@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 08

Inschrijven
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Uw gegevens
Uw privé adres
Uw contact gegevens
Uw organisatie
Uw factuurgegevens
Extra