Nieuws

Joep van Dijk wint VRC Scriptieprijs 2020

By juli 27, 2021oktober 25th, 2021No Comments

Op 21 juli werd de VRC-scriptieprijs 2020 uitgereikt aan Joep van Dijk (TIAS) voor zijn scriptie: ”Uit de comfort zone. Onderzoek naar de mogelijkheden voor de implementatie van Beyond Budgeting bij ORO”. Hij ontving de prijs uit handen van VRC Bestuurslid Martijn van Veen en Scriptieprijs Voorzitter Vincent Verweijmeren.

Scriptie kan dienen als blauwdruk

Martijn van Veen noemde het een grote prestatie in een relevante sector. “Steeds meer leden zijn werkzaam in de zorg, dus het is goed dat de winnende scriptie een keer uit deze sector komt.” Vincent Verweijmeren gaf aan van de scriptie genoten te hebben. “Beyond budgetting is een uitdagend thema waar ik in geloof. Het gaat in de toekomst aan belang toenemen en daar moet een controller in mee gaan. In een tijd waarin alles steeds sneller gaat is deze scriptie een stap in de juiste richting. Het is een mooie blauwdruk voor andere organisaties om zoiets aan te pakken.”

De keuze voor de het inzenden van deze scriptie was volgens Michael Corbey, opleidingsdirecteur van de EMFC opleiding bij TIAS, niet moeilijk. “Het was een vlekkeloos verlopen proces. Hij heeft een goede theoretische verkenning uitgevoerd, de scriptie is prettig geschreven en Joep doet zeer geloofwaardige aanbevelingen. Overtuigender dan dit zien we het niet vaak.”

Joep van Dijk is vereerd met de prijs en had met veel plezier aan zijn scriptie gewerkt. In het eerste vak van de EMFC opleiding kwam beyond budgetting aan de orde en dat sprak hem gelijk aan. “Je moet voor beyond budgetting uit je comfort zone stappen en lef hebben. Ik heb het voornemen om in de toekomst zonder begroting te werken.”

De VRC Scriptieprijs

Sinds 2006 wordt de VRC Scriptieprijs jaarlijks toegekend aan de EMFC-scriptie die het beste scoort op een aantal criteria. Met het toekennen van de VRC Scriptieprijs wil de VRC een positieve bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit van de scriptie en daarmee van de kwaliteit van het EMFC-onderwijs.  Alle EMFC-opleidingen sturen een scriptie in die naar hun mening de beste is van het jaar. De ingezonden scripties worden beoordeeld door een vakjury, die dit jaar bestond uit Drs. Vincent Verweijmeren RC (voorzitter),  Ir. Nynke Dalstra RC, Theo Eysink RA en Prof. dr. Ivo de Loo.