Waar:
EMFC-opleiding van Maastricht University School of Business and Economics, Tongersestraat 53 6211 LM Maastricht +31 43 38 83780
Ontvangst:
18:00
Einde:
21:30
Inclusief:
Ontvangst met broodjes
Dagvoorzitter:
Prof. Dr. H.F.D. (Harold) Hassink RA
Prijs:
0,-
27 Juni 2017
3 PE punten

VRC Code Challenge dinsdagavond 27 juni 2017 bij Maastricht University

3 PE punten, deelname is kosteloos

De VRC* en de EMFC-opleiding van Maastricht University nodigen u uit voor 6e editie van de interactieve ‘VRC Code Challenge' op dinsdagavond 27 juni 2017 van 18.00-21.30 uur. U komt toch ook?

Dé gelegenheid om met uw collega RC's te discussiëren over professioneel ethische kwesties onder begeleiding van Prof. Dr. H.F.D. (Harold) Hassink RA, hoogleraar Bedrijfseconomie en directeur van de opleiding tot registercontroller van de School of Business & Economics van Maastricht University. De VRC Code Challenge wordt wegens succes herhaald. 

Wanneer handelt u "goed" als RC?
Wanneer doet u te weinig en wanneer teveel?
Hoe ruim neemt u uw verantwoordelijkheid?

Wij organiseren dit interactieve seminar om de VRC Gedragscode (de Code) voor de registercontroller (RC) meer tot leven te brengen. U gaat in groepen aan de slag met een aantal door RC's zelf ingebrachte praktijkvoorbeelden. Uit deze voorbeelden blijkt in welke situaties de RC zoal wordt geconfronteerd met professioneel ethische vragen en dilemma's. Met name op het terrein van een van de vijf waarden uit de Code: Professionaliteit, Objectiviteit, Deskundigheid, Integriteit en Geheimhouding (afgekort: PODIG). Na het analyseren van de voorbeelden in groepen wordt er "gechallenged'. Welke rol moet de RC spelen inzake integriteit?

Op deze wijze wordt het verantwoordelijkheidsdomein van de registercontroller ingekaderd. De sessie is sterk interactief, waarbij de praktijkvoorbeelden een centrale rol spelen. Op deze manier werken wij als professionals samen aan de ethiek van onze professie.

Praktische info
Datum: Dinsdag 27 juni 2017 
Tijdstip: 18.00 - 21.30 uur (om 18.00 uur ontvangst met broodjes)
Plaats: EMFC-opleiding van Maastricht University, School of Business and Economics
Tongersestraat 53 6211 LM Maastricht +31 43 38 83780
PE: Participatie wordt gehonoreerd met 3 PE-punten/uren en is kosteloos.
Deelname: uitsluitend mogelijk voor de RC en beperkt tot 80 deelnemers.
Ontvangst: in 'Ad Fundum', een ruimte die u meteen ziet bij binnenkomst. Hier verkrijgt u ook uw badge en dient u te tekenen voor aanwezigheid.
Parkeren: is het handigst in de Q-parkgarage bij het Vrijthof (Vrijthof 100, 6211 Maastricht) op 5 minuten loopafstand van de universiteit. Na 18.00 uur kunt u op een aantal plekken gratis parkeren op straat, er zijn echter een beperkt aantal plaatsen in de buurt. Zie verder hier voor gedetailleerde info.

Aanmelding: 
programoffice-sbe@maastrichtuniversity.nl middels bijgesloten formulier aanmelding 

Bij uw aanmelding dient u ook te vermelden in welke onderstaande branche u meestal werkzaam bent of het meest affiniteit mee heeft. Deze avond zal namelijk voor een deel naar branchegroep zijn ingedeeld. 

Tenslotte willen wij u vragen nu alvast na te denken over professioneel ethische kwesties die u als RC binnen uw eigen branchegroep tegenkomt. Ook kunt kunt de VRC Gedragscode meenemen.

Incomplete aanmeldingen kunnen helaas niet verwerkt worden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Branchegroepen (afhankelijk van aanmeldingen en wijzigingen voorbehouden)

Nr. Branche
1 Overheid
2 Semioverheid en not-for-profit
3 Banken en Verzekeraars
4 ICT en media
5 Detail- en groothandel
6 Industrie
7 Bouw, transport en logistiek
8 Chemie, Energie, water en milieu
9 Agri, food en horeca
10 Gezondheid, cultuur, sport en recreatie
Ontvang het laatste VRC nieuws. Geen spam maar alle updates die een RC niet mag missen.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.