Waar:
GREEN VILLAGE, Blokhoeve 7, 3438 LC Nieuwegein
Ontvangst:
16.30
Einde:
19.00
Inclusief:
borrel
Dagvoorzitter:
Ralf Vranken, Head of Corporate Retirement Consulting van Willis Towers Watson
Prijs:
gratis

Parkeren gratis

21 September 2017
1 PE punten


Wat te doen met Pensioen?

Het doet ons veel plezier je te kunnen informeren dat we Ralf Vranken, Head of Corporate Retirement Consulting van Willis Towers Watson, bereid hebben gevonden om te spreken op onze volgende regioborrel, nu centraal in Nederland. Ralf is als actuaris werkzaam bij Willis Towers Watson een wereldwijd adviesbureau op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Bij veel bedrijven is pensioen na het salaris de kostbaarste arbeidsvoorwaarde. Gek genoeg is het ook een arbeidsvoorwaarde die weinig medewerkers echt op waarde kunnen schatten. Door allerlei ontwikkelingen (zoals lage rente, het langer leven van mensen en achterblijvende rendementen) wordt de arbeidsvoorwaarde pensioen steeds duurder en wordt de impact op het resultaat van ondernemingen steeds groter.

Alle bedrijven, die een pensioenregeling aanbieden, zijn hier de afgelopen jaren op enig moment mee geconfronteerd. Wat doe je op zo’n moment? Wat zijn concrete stappen die je kunt zetten om de pensioenregeling beheersbaar en betaalbaar richting de toekomst te houden?

Ralf zal in zijn verhaal kort ingaan op recente ontwikkelingen op het gebied van pensioenen en aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden laten zien wat de impact is en hoe bedrijven omgaan met deze ontwikkelingen. In zijn verhaal zal hij handige tips & tricks verwerken zodat jullie vanuit je eigen rol in staat zijn om met “onverwachte” verrassingen vanuit het pensioendossier om te gaan.

Reserveer in je agenda, je bent van harte uitgenodigd voor deze interessante presentatie en gezellige borrel op donderdag 21 september a.s!

Hoort, zegt het voort en meld je aan via vrc@vrc.nl. Graag met vermelding van naam, voornaam en organisatie.

We hopen zoveel mogelijk van jullie te zien in Nieuwegein. En vanzelfsprekend is ieder lid dat toevallig in de buurt is, altijd van harte welkom.

Via de VRC LinkedIn groep kun je mede-RC's laten weten dat je er bij bent.

Ontvang het laatste VRC nieuws. Geen spam maar alle updates die een RC niet mag missen.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.