18 januari 2018

Helen Tulner - Vonk wint VRC Scriptieprijs

Op 18 januari 2018 zijn, tijdens de openings- en lustrumborrel van de Vereniging van Registercontrollers (VRC), de Top 50 Registercontrollers en VRC Scriptieprijs 2017 bekendgemaakt. De VRC Scriptieprijs 2017 is gewonnen door Helen Tulner - Vonk voor haar scriptie ‘Motivating Finance Professionals’. De belangrijkste eindverantwoordelijke Registercontroller was in 2017 Ron Wirahadiraksa, CFO van LafargeHolcim.

VRC Scriptieprijs
Helen Tulner - Vonk MSc RC is, met haar scriptie ‘Motivating Finance Professionals’ voor haar studie aan TIAS School for Business and Society,  de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2017. Het toekennen van deze prijs baseert de jury op:

  • Het verrassende onderwerp,  
  • De goede theoretische onderbouwing, heldere probleemstelling en methode van onderzoek
  • De goede analyse en verwerking van de resultaten van de interviews.

De tweede prijs ging naar de scriptie van Carolien Seijsener MSc (Universiteit van Amsterdam) met haar scriptie over ‘The drivers of NPS; a case study around drugstores’. Sander Schelhaas MSC RC (Rijksuniversiteit Groningen) bemachtigde met zijn scriptie over ‘Shared service centers in control’ de derde prijs.

Sinds 2006 wordt de VRC Scriptieprijs jaarlijks toegekend aan de beste EMFC-scriptie. Alle EMFC-opleidingen sturen een scriptie in die naar hun mening de beste is van het jaar. Met deze prijs wil de VRC een positieve bijdrage leveren aan het verder verhogen van de kwaliteit van de scripties en daarmee van het niveau van het post initiële EMFC-onderwijs. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 2.500,- en een oorkonde.

Top 50 Registercontrollers
Ieder jaar wordt door de VRC de Top 50 van Registercontrollers samengesteld, met belangrijke eindverantwoordelijke Registercontrollers binnen bedrijven. De positie op de ranglijst wordt bepaald door de omzet van het bedrijf of het bedrijfsonderdeel in het afgelopen jaar. De Top 50 wordt aangevoerd door Ron Wirahadiraksa, CFO van LafargeHolcim. Kees Hamster, CFO van VGZ bezet de tweede plaats van de top 50. De CFO van KLM, Erik Swelheim, staat op de derde plaats.

Openings- en lustrumborrel
In 2018 bestaat de VRC 30 jaar. Daarnaast is de VRC recent verhuisd naar een nieuw kantoor. Beide gelegenheden werden gevierd met een openings-en lustrumborrel op 18 januari 2018. Tijdens dit evenement werden de Top 50 Registercontrollers en VRC Scriptieprijs 2017 bekendgemaakt. 

Zoek een RC