06 mei 2019

Vacature: Businesscontroller (via HighQ)

Onze opdrachtgever is een aan een wetenschappelijke organisatie verbonden onderneming. Er wordt gewerkt met diverse deelnemingen/projecten waar jij als businesscontroller bij betrokken bent. Jij bent er voor de financiën. Je ondersteunt en adviseert bestuurders, directies, wetenschappers en projectleiders op financieel gebied.

Dit ga je doen
Hoe kunnen we de organisatie én de bedrijven die zij in eigendom heeft nog beter adviseren als het gaat om de financiën? Hoe maak je een business case rendabel, en hoe richt je een complex project in? Waar liggen kansen om de managementinformatie verder te optimaliseren? Met deze vragen werkt de directie Finance aan, zoals we dat noemen, de next step in advisering aan de wetenschap. Jij werkt proactief mee aan de verdere professionalisering van je afdeling, en levert een waardevolle bijdrage aan de samenwerking binnen jouw team.

Je speelt een belangrijke rol in de financiële strategie- en beleidsontwikkeling van ondernemingen die tot de organisatie behoren. Hierover spar je bijvoorbeeld met directies van deze bedrijven en stichtingen. Samen met de financial controller draag je zorg voor de maandelijkse financiële rapportages. En binnen de directie Finance neem je deel aan verschillende projectgroepen.

Wat jouw werk onderscheidt van dat van businesscontrollers bij veel andere organisaties, is de diversiteit van de bedrijven waarvan jij de controller bent. Je schakelt vooral met de directies van deze bedrijven.  Zij gaan vól voor hun bedrijf waar soms tientallen miljoenen euro’s mee zijn gemoeid, en zijn dan ook nauw bij de geldstromen betrokken. Gelukkig gaat het je goed af om in heldere taal uit te leggen hoe de bedrijven en onderliggende projecten er financieel voor staan en wat de impact is op de financiën.

Je ondersteunt bij de opzet van nieuwe bedrijven en programma’s, stelt business cases op en bewaakt deze, licht periodiek projectoverzichten toe en blijft de financiële voortgang bewaken. Op basis van je analyses adviseer je over inhoudelijke keuzes die directies kunnen maken om hun bedrijf vanuit financieel oogpunt te optimaliseren. Zie jij kansen om de opbrengsten te verhogen of de kosten te verlagen? Dan adviseer je daarover.

Dit bieden wij

 • Een salaris van maximaal ca. € 5.000 bruto per maand.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Voor een deel zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samenstellen.
 • De ruimte om op flexibele tijden en/of thuis te werken.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.

Dit ben jij

 • In het bezit van een hbo- of wo-diploma in de richting van bedrijfseconomie of een master of science in controlling.
 • Een ervaren businesscontroller die toe is aan een tweede of derde stap in de business control.
 • Sterk in analyseren.
 • Een doorzetter met een constructief kritische en oplossingsgerichte instelling.
 • Communicatief ijzersterk en zowel mondeling als schriftelijk goed in Nederlands en Engels.
 • Een proactieve en ondernemende teamplayer die zich goed in anderen kan verplaatsen en die zich thuis voelt in een grote en complexe organisatie

Voor vragen of reacties kun je terecht bij Frans de Vos: fdvos@highq.nl / 06 22907905.

Zoek een RC