21 mei 2019

Anne Pietersma wint de VRC Scriptieprijs 2018

Op 21 mei 2019 is, tijdens het congres van de Vereniging van Registercontrollers (VRC), de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2018 bekendgemaakt. Anne Pietersma MSc RC won de VRC Scriptieprijs 2018, met haar scriptie ‘Mind your gap: luchthaventarieven, regulering en two-sided markets’ voor haar studie aan Nyenrode Business Universiteit. Eric Driebeek, jurylid van de scriptieprijs: “De jury was aangenaam verrast over de indrukwekkende wetenschappelijke kwaliteit, de degelijke vertaalslag van theorie naar praktijk en de relevantie voor zowel de organisatie als de maatschappij als geheel.”

Anne Pietersma: “Ik ben er stil van. Het was eervol dat Nyenrode mij voordroeg en dat ik nu de VRC Scriptieprijs win is helemaal geweldig.”

De eervolle 2e en 3e plaats van de ingezonden scripties gingen naar Luuk te Grotenhuis (2e plaats, TIAS School for Business and Society) met de scritie ‘On optimizing societal value. How to integrate externalities in investment evaluation’ en Thij Visser (3e plaats, Maastricht University) met een scriptie over ‘Management Control Systemen in familiebedrijven en niet-familiebedrijven’.

Samenvattingen van de scripties van de drie finalisten worden gepubliceerd in We are finance.

Zoek een RC