Nieuws

VRC Summer Sessions Boek Aanbevelingen – Deel 2

Bent u op zoek naar een manier om deze zomerperiode optimaal te benutten en uzelf professioneel te ontwikkelen? De VRC presenteert de Summer Sessions Boek Aanbevelingen: een lijst van boeken die u zullen inspireren en uw professionele groei stimuleren. Of u nu op de hoogte wilt zijn van de nieuwste inzichten in uw vakgebied of graag wilt profiteren van de expertise van de meest populaire VRC Finance Academy docenten, deze boeken zijn een waardevolle toevoeging aan uw leeslijst voor de zomer. Met de krachtige combinatie van educatie en ontspanning, biedt de VRC u een unieke kans om deze zomerperiode te investeren in uw professionele toekomst.

VRC Aanbevelingen

Management Control
Frank Hartmann & Jan Bouwens | ISBN: 9789001738907

Deze bestseller binnen de serie ‘Informatie en Control’ biedt een integrale benadering van management control met een focus op de beheersing van financiële en operationele processen. Het boek biedt praktische inzichten en realistische bedrijfscases en behandelt onderwerpen als planning, budgettering, kostenbeheersing, motivatie, strategie en risicobeheer. De herziene laatste editie is geactualiseerd en benadrukt de rol van de controller, de impact van big data en heeft speciale aandacht voor complexe controlsystemen en risicomanagement.

Prof. Dr. Frank Hartmann RC is hoogleraar Accounting aan de Radboud Universiteit en doet theoretisch en empirisch onderzoek naar het functioneren van Management Control Systemen. Hierbij gebruikt hij inzichten uit de hersenwetenschappen en filosofie. Naast de verdieping in Management Control Systemen koppelt prof. dr. Frank Hartmann RC belangrijke empirische bevindingen op het gebied van filosofie aan het concept management control. Zo geeft hij u praktische inzichten in het raakvlak tussen controle, cognitie en motivatie.

Ga in de interactieve avondcursus ‘Management Control – Wat zegt de Wetenschap?’ de dialoog aan over wetenschappelijke inzichten en hun praktische waarde binnen het financiële discipline. Diverse praktijkthema’s en de relevantie van disciplines als neuroscience en filosofie worden besproken aan de hand van casusdiscussies en wetenschappelijke inzichten in de VRC Finance Academy cursus: https://financeacademy.vrc.nl/cursus/management-control-wat-zegt-de-wetenschap/?eventid=2483736

Grow the Pie – How Great Companies Deliver Both Purpose and Profit
Alex Edmans | ISBN: 9781009054676

In dit baanbrekende boek onderzoekt Alex Edmans, een gevierde financiële professor en TED-spreker, de vraag of bedrijven moeten worden gerund voor winst of doel. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren en landen toont Alex Edmans aan dat doelgerichte bedrijven op de lange termijn succesvoller zijn. Hij biedt een routekaart voor leiders om doel in praktijk te brengen, inclusief het overwinnen van uitdagingen, en legt uit hoe investeerders doelgerichte bedrijven kunnen herkennen en waarde kunnen creëren voor zowel aandeelhouders als de samenleving. Lees de aangepaste editie bijgewerkt met de invloed van de pandemie en nieuwe inzichten uit recent onderzoek.

Alex Edmans is een Britse academicus en econoom en momenteel hoogleraar financiën aan de London Business School. Hij bekleedt ook de positie van hoofdredacteur van de Review of Finance, het meest vooraanstaande academische financiële tijdschrift in Europa. Hij gaf een TED-talk behandelde de bevestigingsbias en benadrukte het belang van kritisch evalueren van bewijsmateriaal en informatie. In 2021 werd Alex Edmans benoemd tot ‘Professor van het Jaar’ door Poets & Quants.

Talent in bedrijf – Wat de wetenschap zegt over talentmanagement in de praktijk
Lidewey van der Sluis | ISBN: 9789462157316

‘Talent in bedrijf’ geeft praktische inzichten over talentmanagement in organisaties, waarbij verschillende wetenschappelijke artikelen besproken en vertaalt worden naar de praktijk van talentmanagers. Het boek biedt waardevolle kennis en inspiratie over thema’s als aannames binnen talentmanagement en veerkracht en flexibiliteit van talentmanagers. Profiteer van de wetenschappelijke kennis over talentmanagement dat als hefboom kan fungeren voor succesvolle werkdagen, gezonde organisatie en een positief toekomstperspectief voor uw carrière en organisatie.

Prof. dr. Lidewey van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit. Ze brengt een frisse en economische kijk op traditionele HR-onderwerpen en sociale en psychologische dimensies van organisaties. Met haar ervaring op het gebied van economie, management en leiderschap onderzoekt ze het raakvlak tussen werkrelaties, bedrijfseconomie en talentmanagement. Ze wil de brug slaan tussen theorie en praktijk door haar zakelijke- en academische kennis over te dragen met instrumentele modellen en praktische tools voor organisatieleiders.

In twee dagen leren hoe u strategisch talentmanagement toepast binnen uw organisatie? Prof. dr. Lidewey van der Sluis behandelt actuele organisatiethema’s, moderne managementinstrumenten en praktische tools voor verbeterd leiderschap in de cursus ‘Strategisch Leiderschap & Investment Management’ in de VRC Finance Academy: https://financeacademy.vrc.nl/cursus/strategisch-leiderschap-investment-management/?eventid=2483718

Soft controls voorbij – In 6 stappen verbindend controleren en adviseren met het Bistro-model
Roger Beijer & Gerton van de Kamp | ISBN: 9789492926234

‘Soft controls voorbij’ richt zich op de evolutie van de rol van controllers: van toetsende schakels naar adviseurs en consultants in de managementcyclus. Het beidt praktisch inzicht om tegenstrijdige situaties te beperken, spanningen te overwinnen, een onderzoekende houding aan te nemen en controle met verbinding uit te voeren. Het introduceert het Bistro-model om controle-uitkomsten beter te laten accepteren en behandelt valkuilen en succesfactoren in het controleproces met behulp van praktijkervaringen, gedrags- en veranderkunde en control- en auditleer.

Roger Beijer is gespecialiseerd in het coachen van professionals, leidinggevenden en teams. Daarnaast begeleidt hij organisaties bij veranderingen, het grip krijgen op gedrag en cultuur en de beïnvloeding hiervan. Nieuwe kennis en vaardigheden draagt hij op laagdrempelige wijze over door middel van concrete voorbeelden uit de praktijk om zo structurele oplossingen te bieden. Roger Beijer is afgestudeerd Veranderkundige, in het bezit van de Lean black belt, Scrum master en is certified trainer van neuro linguistic programming.

Snellere acceptatie van uw controle uitkomsten realiseren? Leer empathisch controleren, ondersteund door het Bistro-model, in de VRC Finance Academy cursus ‘Controle- en Adviesprocessen ondersteunen met het Bistro-model’: https://financeacademy.vrc.nl/cursus/controle-en-adviesprocessen-ondersteunen-met-het-bistro-model/?eventid=2483764

Onder commissarissen – Hoe het ongezegde in de boardroom de besluitvorming beïnvloedt
Marilieke Engbers | ISBN: 9789047015017

In ‘Onder commissarissen’ onderzoekt Marilieke Engbers waarom toezichthouden opvallend vaak misgaat. Ze wijst op de complexe praktijk van de Raad van Commissarissen (RvC) en laat in een illustratie zien dat ambigue governance-regels ervoor zorgen dat commissarissen te druk zijn met procedures en relaties, waardoor weinig tijd overblijft voor kritische reflectie op strategische en maatschappelijke uitdagingen. Het boek biedt inzicht in deze complexiteit en pleit voor een meer menselijke benadering van toezicht, zodat commissarissen zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is.

Marilieke Engbers heeft meer dan twintig jaar ervaring als adviseur in leiderschap en verandering. Ze combineert het doceren over strategierealisatie voor de controllersopleiding van de Vrije Universiteit met het spreken over het ongezegde, paradigmaconflicten en besluitvorming. Op basis van haar consultancy ervaring en promotieonderzoek heeft Marilieke Engbers een methode ontwikkeld die de besluitvorming en de spreekcultuur in de boardroom verbetert.

 

VRC Summer Sessions

Investeer deze zomer in uw professionele succes met de vernieuwde VRC Summer Sessions. Boek een VRC Finance Academy augustus cursus en ontvang het Summer Sessions pakket: elke Summer Session biedt exclusief zelfstudiemateriaal dat 2 extra PE-punten oplevert, bovenop de reguliere cursuspunten. Het Summer Sessions pakket omvat actuele content binnen de disciplines ethiek, duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling, kunstmatige intelligentie en duurzame businessmodellen (afhankelijk van de gekozen cursus). Mis de Summer Sessions in augustus niet en boek nu de cursus van uw voorkeur voor ontvangst van het Summer Sessions pakket.

De volgende cursussen zijn onderdeel van VRC Summer Sessions:
22-08-2023 Ethiek en Moreel Kompas voor Controllers in de Marktsector
23-08-2023 Sustainable Finance (tweede cursusdag 06/09)
24-08-2023 ESG datagedreven toepassen (tweede cursusdag 31/08)
29-08-2023 Ethiek, AI en Data in de organisatie

VRC Summer Sessions Boek Aanbevelingen

 1. Impactvol ondernemen in de praktijk – Zelf verantwoordelijkheid nemen en samenwerken: zo doe je dat!
  Hanneke Oude Elberink-Schieving, Paul van Ruiten, Ton Bastein, Anouk Brack, Annick Schmeddes, Jan Selen, Elise Vonk
 2. Leadership Agility – Ontwikkel je repertoire van leiderschapsstijlen
  dr. Ron Meyer & Ronald Meijers
 3. How the World Really Works – The Science Behind How We Got Here and Where We’re Going
  Vaclav Smil
 4. Dynamische sturing in turbulente tijden – Data, drijfveren en gedrag
  Fred Conijn RA
 5. The Value of Everything – Making and Taking in the Global Economy
  Mariana Mazzucato
 6. Management Control
  Frank Hartmann & Jan Bouwens
 7. Grow the Pie – How Great Companies Deliver Both Purpose and Profit
  Alex Edmans
 8. Talent in bedrijf – Wat de wetenschap zegt over talentmanagement in de praktijk
  Lidewey van der Sluis
 9. Soft controls voorbij – In 6 stappen verbindend controleren en adviseren met het Bistro-model
  Roger Beijer & Gerton van de Kamp
 10. Onder commissarissen – Hoe het ongezegde in de boardroom de besluitvorming beïnvloedt
  Marilieke Engbers

Wij geven om jouw privacy

Wij en derde partijen gebruiken cookies op onze website voor statistische, voorkeurs- en marketingdoeleinden. Google Analytics-cookies zijn geanonimiseerd. U kunt uw voorkeur wijzigen door op `Zelf instellen` te klikken. Door op `Accepteren` te klikken accepteert u het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Powered by WP Brothers

Kies je privacyvoorkeuren

Via de cookieverklaring op onze website kun je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat de website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken

Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe de website wordt gebruikt, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Met deze informatie kunnen wij onze site blijven verbeteren voor optimaal gebruik.

Marketing

Marketingcookies gebruiken we om relevante content en advertenties te tonen op andere websites die je bezoekt, die zijn toegespitst op jouw interesses.