VRC Finance Academy

VRC’s must-listen Podcasts voor de Winter

Professionele inzichten, boeiende gesprekken en aandachtwekkende onderwerpen komen samen in de podcast aanbevelingen van de VRC. Luister naar informatieve en inspirerende afleveringen over de complexe wereld van multipotentials, de fascinatie voor de opmars van kunstmatige intelligentie, de ethische benadering van data science en de transformatie van leiderschap in de financiële wereld. Zet uw koptelefoon op en luister naar verfrissende perspectieven in de VRC must-listen podcast selectie voor de winter.

VRC Winter Sessions

How to Navigate Life as a Multipotentialite – ‘Yes, You Are Truly Different!’

Met Catelijne Gerlag

Verkrijg diepgaand inzicht in de wereld van multipotentials – individuen met een breed scala aan interesses en talenten. In deze specifieke aflevering neemt Catelijne Gerlag, VRC Finance Academy expert en ervaren jobcoach die gespecialiseerd is in het begeleiden van multipotentials, u mee in de complexe reis van het leven met een brein dat op unieke wijze is ‘bedraad’. De podcast onthult de veelvoorkomende uitdagingen waarmee multipotentials worden geconfronteerd en verkent de gedeelde thema’s en kansen die hen verbinden. Leer hoe u als multipotential uw veelzijdigheid omarmt en hier krachtige voordelen uit haalt.

Bent u een multipotential? Leer tactieken om uw potentieel in financiële en zakelijke context optimaal te benutten in de VRC Finance Academy cursus ‘Zet uw Potentieel optimaal in’. In de cursus legt Catelijne Gerlag de nadruk op uw persoonlijke ontwikkeling en het maximaliseren van uw veelzijdigheid als multipotential: Zet uw Potentieel optimaal in

Alex Edmans: Nuance in ESG

Met Alex Edmans

Binnen de wereld van financiën en corporate governance heeft Alex Edmans, hoogleraar Finance aan de gerenommeerde London Business School en Academisch Directeur van het Centrum voor Corporate Governance, een onmiskenbare stempel gedrukt. Zijn academische carrière, die begon aan de Universiteit van Oxford, is verrijkt met praktijkervaring in investment banking bij de vooraanstaande instelling Morgan Stanley. Echter, zijn reputatie reikt verder dan zijn indrukwekkende academische en professionele achtergrond. Alex Edmans heeft zijn inzichten en expertise gedeeld op het Wereld Economisch Forum in Davos, getuigenissen afgelegd voor het Britse parlement, presentaties verzorgd voor de Raad van Bestuur van de Wereldbank en inspirerende TED-talks gegeven. In deze podcastaflevering onderzoekt Alex Edmans de inzichten die voortkomen uit zijn boek ‘Grow the Pie’. Hij werpt licht op de complexiteit van het omgaan met ESG-gerelateerde afwegingen in het hedendaagse gecompliceerde marktlandschap. Luister naar dit informatieve gesprek dat een cruciaal onderwerp behandelt binnen de financiële wereld en corporate governance.

Stefan Buijsman – AI: Alsmaar Intelligenter

Met dr. Stefan Buijsman

In een wereld doordrenkt met technologie, waar gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s, algoritmische nepnieuwsverspreiding en zelfs onze romantische relaties worden beïnvloed door kunstmatige intelligentie, rijst de intrigerende vraag: wat betekent dit voor ons? Moeten we bezorgd zijn over een toekomst waarin computers slimmer zijn dan wij? In zijn meest recente boek ontrafelt dr. Stefan Buijsman de wereld van kunstmatige intelligentie en zoekt hij naar antwoorden op deze prangende vragen. In de podcast ‘AI: Alsmaar Intelligenter’ gaat presentator Bouwe van Straten met hem in gesprek over dit intrigerende en relevante thema. Bereid u voor op een diepgaande verkenning van de opwindende wereld van AI.

Het VRC on-demand programma ‘Ethiek rondom gebruik van Data en Algoritmes in de Organisatie’ biedt een verhelderend overzicht van ethische vraagstukken die gepaard gaan met het gebruik van AI en data in organisaties. Door ethische overwegingen te integreren in het AI-ontwikkelingsproces kunnen we een rechtvaardig gebruik van data en algoritmes bevorderen. Streef naar een toekomst waarin AI op een verantwoorde manier wordt ingezet en start met het VRC on-demand programma: Ethiek rondom gebruik van Data en Algoritmes in de Organisatie

Rob Oudman (Houlihan Lokey) over fusies en overnames

Met Rob Oudman

Deze podcast biedt een unieke verkenning van het fascinerende domein van fusies en overnames, waarbij Rob Oudman zijn schat aan ervaring en inzicht in deze complexe bedrijfstransacties deelt. Rob Oudman speelt een sleutelrol bij Houlihan Lokey, een vooraanstaand financieel adviesbureau dat gespecialiseerd is in fusies en overnames. In deze podcast wordt de dynamische wereld van bedrijfsovernames verkend, worden trends en strategieën geanalyseerd en krijgt u inzicht in de cruciale rol van financiële experts in dit proces. Of u nu een professional in dit vakgebied bent of gewoon geïnteresseerd bent naar de zakenwereld, deze aflevering belooft unieke inzichten en waardevolle discussies.

‘Zo Beklim Je de ‘Ladder to the Moon’ – Lidewey van der Sluis over Succespatronen in Organisaties

Met prof. dr. Lidewey van der Sluis

Luister naar een intrigerende podcastaflevering waarin prof. dr. Lidewey van der Sluis haar nieuwste boek onthult, waarin zij de wereld van grensverleggende organisaties en hun typerende cruciale succespatronen uiteenzet. Als vooraanstaand hoogleraar talentmanagement en organisatieontwikkeling leidt ze u op een inspirerende manier naar organisatorisch succes. Lidewey van der Sluis schetst grensverleggende organisaties als visionair, vastberaden om ogenschijnlijk onmogelijke doelen te bereiken en volhardend in hun geloof in de uitvoerbaarheid ervan. Ze deelt boeiende ervaringen, waaronder inzichten van haar tijd bij NASA, en benadrukt dat ook Nederlandse organisaties groots kunnen denken met de juiste energie en visie. Tijdens het gesprek worden prikkelende stellingen voorgelegd en ontdekt u hoe organisaties de ladder naar succes kunnen beklimmen door middel van grensverleggend denken en handelen.

Leer fast-track hoe u als strategisch leider effectievere beslissingen neemt en de groei van uw organisatie bevordert. Prof. dr. Lidewey van der Sluis behandelt actuele organisatiethema’s, moderne managementinstrumenten en praktische tools voor verbeterd leiderschap in de cursus ‘Strategisch Leiderschap & Investment Management’ in de VRC Finance Academy: Strategisch Leiderschap & Investment Management

VRC Winter Sessions

Investeer deze winter in uw professionele succes met de VRC Winter Sessions. Wanneer u een cursus boekt uit het december aanbod van de VRC Finance Academy, ontvangt u het speciale Winter Sessions pakket. Elke Winter Session bevat een exclusief VRC-item voor de winter en zelfstudiemateriaal waarmee u 2 extra PE-punten verdient bovenop de reguliere cursuspunten. Mis de Winter Sessions in december niet, boek de cursus van uw voorkeur en ontvang het waardevolle Winter Sessions pakket.

De volgende cursussen zijn onderdeel van VRC Winter Sessions:
07-12-2023 Refresh yourself, refresh your team
08-12-2023 LinkedIn positionering voor Controllers
11-12-2023 Zet uw Potentieel optimaal in
12-12-2023 Leadership Agility
12-12-2023 CSRD Duurzaamheidsverslaggeving in de Praktijk
13-12-2023 Control(ling) in een Agile Organisatie/Transformatie

VRC Finance Academy
VRC Winter Sessions

Wat betekent commitment aan het welzijn van jouw medewerkers?

Met Harry Hummels

Terwijl liefde en betrokkenheid in onze persoonlijke levens als vanzelfsprekend worden beschouwd, lijkt de dynamiek op de werkvloer soms een ander verhaal. Professor in ethiek, organisatie en maatschappij aan de Universiteit Maastricht, Harry Hummels, neemt u mee op een intrigerende verkenningstocht waarbij hij betoogt dat er ruimte is voor een verfrissende benadering op de werkvloer. Zijn redenering is geworteld in het Griekse begrip ‘Agape’ – de liefde voor elkaar en de mensheid. Terwijl ‘Eros’ de liefde in ons privéleven belicht, focust ‘Agape’ juist op liefde voor anderen en de mensheid, vooral in onze dagelijkse professionele interacties. Luister naar Harry Hummels en ontwikkel een nieuw perspectief op betrokkenheid, welzijn en ethiek in de wereld van werk.

Leiderschap en HR-transformatie in de financiële sector

Met Ibo Metz, Dick Eijgenraam en Bram Tijsseling

Drie professionals – Ibo Metz (Chief Human Resources Officer bij Van Lanschot Kempen), Dick Eijgenraam (Directeur HR bij NN) en Bram Tijsseling (Senior Partner bij Odgers Berndtson) – voeren in deze podcastaflevering een diepgaand gesprek over leiderschap en de transformatie van HR in de financiële sector. Deze experts delen hun persoonlijke drijfveren, hun passie voor het HR-vak, en hun uitgebreide ervaring in de financiële sector. In het gesprek komen waardevolle lessen op het gebied van HR-transformaties en leiderschap aan bod die de financiële sector kan trekken uit andere industrieën. U kunt zich verheugen op een levendig en leerzaam gesprek dat diep ingaat op de dynamische wereld van leiderschap en transformatie.

Data Science: Juridische en Ethische Kwesties

Met Gijs van Dijck

Luister naar een uitdagend dialoog met professor Gijs van Dijck, een deskundige in Privaatrecht aan de Universiteit Maastricht. Met zijn juridische achtergrond en uitgebreide ervaring in empirisch onderzoek, met name op het gebied van netwerkanalyses, deelt Gijs van Dijck zijn perspectief op complexe kwesties met betrekking tot data science en ethiek. Een van de centrale vragen die hij stelt, is hoe de kwaliteit van gegevens en de betrouwbaarheid van de daaruit voortvloeiende conclusies kunnen worden beoordeeld. Hij benadrukt dat data-ethiek geen vastomlijnde “juiste” benadering dicteert, maar eerder draait om bewuste overwegingen over hoe data moet worden behandeld. In de podcast deelt Gijs van Dijck zijn perspectief over de nuances en uitdagingen in dit ethische domein voor een verfrissend inzicht in de complexe wereld van data science.

Deze podcast legt de nadruk op het belang van bewuste en kritische benaderingen bij het omgaan met data science, ongeacht het niveau van expertise op dit gebied. Als introductie op concepten als ethiek, kunstmatige intelligentie en data, biedt het VRC on-demand programma ‘Ethiek rondom gebruik van Data en Algoritmes in de Organisatie’ een waardevolle gelegenheid om bewustzijn te vergroten en een basis te leggen voor verdere discussie en actie op het gebied van ethiek in AI. Volg het on-demand programma via: Ethiek rondom gebruik van Data en Algoritmes in de Organisatie

Zo ontwikkel je als bedrijf een moreel Kompas

Met prof. dr. Elianne van Steenbergen

Prof. dr. Elianne van Steenbergen snijdt een prangende kwestie aan: hoe bedrijven kunnen navigeren met een ethisch kompas om zo affaires en schandalen te voorkomen. Geen enkele bestuurder wenst immers betrokken te raken bij dergelijke situaties, die zowel financiële als ethische schade kunnen toebrengen. De podcast introduceert Elianne van Steenbergen, die praktische adviezen en inzichten deelt om bedrijven te assisteren bij het handhaven van een ethisch verantwoorde koers. Dit waardevolle gesprek biedt concrete richtlijnen en benaderingen om bedrijven te begeleiden bij het ontwikkelen van een moreel kompas en het bevorderen van een ethische bedrijfscultuur.

Wij geven om jouw privacy

Wij en derde partijen gebruiken cookies op onze website voor statistische, voorkeurs- en marketingdoeleinden. Google Analytics-cookies zijn geanonimiseerd. U kunt uw voorkeur wijzigen door op `Zelf instellen` te klikken. Door op `Accepteren` te klikken accepteert u het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Powered by WP Brothers

Kies je privacyvoorkeuren

Via de cookieverklaring op onze website kun je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat de website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken

Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe de website wordt gebruikt, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Met deze informatie kunnen wij onze site blijven verbeteren voor optimaal gebruik.

Marketing

Marketingcookies gebruiken we om relevante content en advertenties te tonen op andere websites die je bezoekt, die zijn toegespitst op jouw interesses.