Nieuws

Verslag webinar “De GGZ is (on)betaalbaar!”

By maart 17, 2022maart 21st, 2022No Comments

Tijdens het webinar “De GGZ is (on)betaalbaar!” op 15 maart vroegen we 3 topbestuurders uit de zorg aan tafel: Jos BrinkmannSjoerd van Breda en Hillegonde Van Den Berg. Het thema: het spanningsveld tussen de kwaliteit, betaalbaarheid en uitvoerbaarheid van de geestelijke gezondheidszorg en de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Dagvoorzitter Roelof Hemmen zorgde voor een boeiend gesprek tussen de bestuurders en de 100 aanwezige registercontrollers. Het webinar liet daarmee zien hoe belangrijk de rol is van de RC in het maatschappelijk debat. En hoe de RC kan bijdragen om financiële vraagstukken van organisaties op de lossen.

Het webinar werd georganiseerd samen met adviesbureaus SeederdeBoer en AAG.

We tellen af voor het webinar. De voorbereidende gesprekken met de sprekers worden afgerond. Dagvoorzitter Roelof Hemmen neemt zijn tekst nog even door.

 

 

Dagvoorzitter Roelof Hemmen (links) met de sprekers van het webinar: Jos Brinkmann, Sjoerd van Breda en Hillegonde van den Berg

Het webinar werd georganiseerd door VRC samen met adviesbureaus SeederDeBoer een AAG, en vond plaats op het kantoor van SeederDeBoer in Amsterdam.

Tijdens het eerste plenaire deel van het webinar konden RC’s vragen stellen, zorgen delen en opmerkingen maken via de chatfunctie. Daar werd goed gebruik van gemaakt.

De focus lag op 2 thema’s. Het eerste thema ging over het spanningsveld tussen kwaliteit versus betaalbaarheid in de geestelijke gezondheidszorg en de vraag hoe financials kunnen bijdragen aan een gezond evenwicht. Het tweede thema ging over de omvangrijke wijzigingen die zijn doorgevoerd in de sector en de wijzigingen die op stapel staan, en de invloed daarvan op organisaties en controllers.

Na het plenaire deel volgden 3 break-outsessies. In elke break-outsessie konden RC’s hun ideeën delen over 3 vragen die gesteld werden door de sprekers. Hier zijn Hillegonde van den Berg en moderator Lilian druk bezig met het beantwoorden van vragen.