Nieuws

VRC Code Challenges: Fotoverslag

By april 8, 2022april 11th, 2022No Comments

In samenwerking met 3 universiteiten organiseerde VRC 3 Code Challenges. De sessies vonden plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam (29 maart), de Universiteit van Amsterdam (31 maart) en de Vrije Universiteit (7 april). De zalen waren vol, de sfeer was belangstellend en open. Op een interactieve manier gingen de Registercontrollers aan de slag met de VRC Gedragscode en morele dilemma’s die je als Registercontroller kunt tegenkomen in de praktijk. De sessies werden gegeven door ervaren docenten met een achtergrond hierin: Dr. Raymond Zaal, MBA en Prof. Dr. Frank Verbeeten, MBA.

De VRC wil graag de professoren Arno Geurtsen (Erasmus) , Bert Steens (VU) en Frank Verbeeten (UvA) hartelijk bedanken voor hun belangrijke rol bij de inhoudelijke totstandkoming van de Code Challenges en voor hun rol als spreker en begeleider tijdens de evenementen. En natuurlijk alle aanwezige Registercontrollers voor het meedenken en meedoen.

Wil je je ook aanmelden voor een VRC Code Challenges? De VRC is bezig om meerdere VRC Code Challenges op te zetten, in samenwerking met verschillende universiteiten. Houd de website, de nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina in de gaten voor meer informatie.

Download de Gedragscode

De eerste VRC Code Challenge gaat van start op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dr. Raymond Zaal neemt de Registercontrollers mee in de wereld van de Gedragscode en morele dilemma’s. Het evenement werd ingeluid en afgesloten door Arno Geurtsen, Director Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA). Hij trad op als host en begeleidde de sessie inhoudelijk. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de totstandkoming van de cursus.

93 Registercontrollers luisteren naar de uitleg van Dr. Raymond Zaal. Tijdens de Code Challenge konden zij zelf cases aandragen met een moreel dilemma. Vervolgens gingen ze met elkaar de diepte in om de case van meerdere kanten te bekijken.

Karina, event manager bij de VRC, controleert alle inschrijvingen en registreert de aanwezigen bij de VRC Code Challenge op de Universiteit van Amsterdam UvA)

107 Registercontrollers verzamelden zich in in het hoofdgebouw van de Universiteit van Amsterdam. Daar vertelde Prof. dr. Frank Verbeeten MBA meer over welke ethische dilemma’s je kunt tegenkomen als Registercontrollers en hoe je daarmee om kunt gaan. Hij heeft ook meegeholpen met het opzetten van de cursus vanuit zijn rol als Director van de University of Amsterdam Business School.

De derde en laatste VRC Code Challenge vond plaats op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Er hadden zich 67 Registercontrollers aangemeld. Zij deden actief mee tijdens de sessie en er werd uitgebreid stilgestaan bij diverse morele kwesties.

Er was ook ruimte voor de Registercontrollers om zelf hun verhaal te doen. Zo spraken een aantal RC’s over ethische kwesties die zij hadden meegemaakt in hun werk en hoe ze daarmee om zijn gegaan. Dr. Raymond Zaal trad op als begeleider. Bert Steens, Professor Management Accounting & Control en Director van de Executive Master of Finance & Control-opleiding, leidde de sessie in en sloot deze af. Hij trad op als inhoudelijk begeleider en was ook betrokken bij de opzet van het evenement.

De uitnodigingen voor de Code Challenges voor de UvA en de VU. Alle evenementen waren binnen een dag vol. Tip: Als je deel wilt nemen aan een van de aankomende Code Challenges, wees er dan snel bij. Zodra er meer zijn gepland, laten we dit weten via onze kanalen.