Webinar

Vrij-Mi-Know 25 maart 2022

By maart 10, 2022No Comments
vrij-mi-know zelflerende algoritmes

De uitdagingen van discriminatie door zelflerende algoritmes

In de Vrij-Mi-Know van 25 maart van 16:00 tot 17:00 gaat Dr. Stefan Buijsman dieper in op kunstmatige intelligentie en discriminerende zelflerende algoritmes.  Is het bijvoorbeeld verantwoord om mensen met een rode auto een hogere verzekeringspremie te laten betalen, op basis van een statistische analyse dat er meer ongelukken zijn met rode auto’s?

vrij-mi-know zelflerende algoritmesOok komen er vragen aan bod als: Wanneer is iets discriminatie? Welke maatstaven hebben we beschikbaar om dit te meten? En als we eerlijkheid willen afdwingen in algoritmes, welke impact heeft dat op nauwkeurigheid en winstgevendheid?

Over de Vrij-Mi-Know

Onze Vrij-Mi-Knows zijn gratis online sessies op de vrijdagmiddag. Elke vrijdag staat een ander onderwerp centraal. De sessies worden gegeven door onze docenten van de Finance Academy. In de sessies wordt ingezoomd op hoe theoretische kennis kan worden toegepast in de relevante praktijk. Dit biedt ook gelijk de mogelijkheid om met mede RC’s te sparren en ideeën uit te wisselen. Na het plenaire gedeelte blijft de sessie open om eventueel met de andere deelnemers verder te praten.

Een sessie levert je 1 PE-punt op.