Webinar

Vrij-Mi-Know 4 februari 2022

By januari 28, 2022No Comments

Moreel gedrag een duwtje geven

In de Vrij-Mi-Know van 4 februari van 16:00 tot 17:00 gaat Dr. Raymond Zaal dieper in op moreel gedrag.

Stikstof, volksgezondheid, de energietransitie: dit zijn voorbeelden van onderwerpen die kunnen leiden tot conflicten. Ga je voor eigenbelang of pro-sociaal gedrag? Vaak lijkt het voor het maatschappelijk welzijn en voor organisaties cruciaal om sociale keuzes te stimuleren. Maar de meeste mensen kiezen liever voor hun eigenbelang.

Hoe kun je moreel gedrag een duwtje geven, zonder direct gebruik te maken van (wettelijke) verplichtingen of economische prikkels? En wat zijn de voor-en nadelen van ‘nudging’?

Meld je aan

Over de trainer

Dr. Raymond Zaal, MBA, is als bedrijfsethicus verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en houdt zich bezig met financiële ethiek, integriteitsmanagement en financieel management.

Over de Vrij-Mi-Know

Onze Vrij-Mi-Knows zijn gratis online sessies op de vrijdagmiddag. Elke vrijdag staat een ander onderwerp centraal. De sessies worden gegeven door onze docenten van de Finance Academy. In de sessies wordt ingezoomd op hoe theoretische kennis kan worden toegepast in de relevante praktijk. Dit biedt ook gelijk de mogelijkheid om met mede RC’s te sparren en ideeën uit te wisselen. Na het plenaire gedeelte blijft de sessie open om eventueel met de andere deelnemers verder te praten. Een sessie levert je 1 PE-punt op.