Webinar

Vrij-Mi-Know 6 mei: ethiek en internationale cultuurverschillen

By april 29, 2022mei 2nd, 2022No Comments
vrij-mi-know rob van es

Nederlandse financials opereren steeds vaker in een internationale context. Daar krijgen ze te maken met de moraal van andere culturen. Wat kan er misgaan? Ze zijn voorbereid, ze hebben enige ervaring en ze kennen de gedragscode van hun beroep. Ze hebben onderbouwde ideeën over moreel verantwoord handelen en hebben die soms ook in intervisies besproken.

Maar dan… De realiteit is soms anders. Werken in een volstrekt andere culturele context brengt vaak verrassingen met zich mee. Tussen welke morele waarden en normen treden spanningen op? Is vragen om meer personeel om een buffer op te bouwen normaal en moet dat kunnen? Of is dat moreel gezien onjuist en “lieg” je dan naar je werkgever? En hoe handel je. Tijdens deze Vrij-Mi-Know gaat Rob van Es dieper in op deze kwesties.

vrij-mi-know rob van esDocent

Dr. Rob van Es is als consultant cultuur, ethiek en politiek werkzaam bij publieke als niet-publieke organisaties. Hij heeft meerdere boeken geschreven over ethiek in en tussen organisaties en was drie jaar lid van de Commissie Handhaving en Ethiek van de VRC.

Datum en tijd

Datum: Vrijdag 6 mei 2022
Tijdstip: 16.00-17:00 uur

PE: 1

Over de Vrij-Mi-Know

Onze Vrij-Mi-Knows zijn online sessies op de vrijdagmiddag. Elke vrijdag staat een ander onderwerp centraal. De sessies worden gegeven door onze docenten van de Finance Academy. In de sessies wordt ingezoomd op hoe theoretische kennis kan worden toegepast in de relevante praktijk. Dit biedt ook gelijk de mogelijkheid om met mede RC’s te sparren en ideeën uit te wisselen. Na het plenaire gedeelte blijft de sessie open om eventueel met de andere deelnemers verder te praten.